Webshop – Het Wildhuys

Voor de webshop van Het Wildhuys maken Bram van Risp (Studio Scherp & Bewogen) en ik de beelden. De beelden van de wild-producten maken wij elke keer in dezelfde setting. Dat houdt in: Dezelfde ondergrond, belichting, hoek van fotograferen en kleurstelling. Daar zit niet veel vrijheid in, behalve de probs die wij om de producten heen leggen. Die hebben te maken met het product. Dat kunnen bijvoorbeeld ingrediënten zijn, materiaal waar het mee gemaakt wordt of iets wat toepasselijk kan zijn voor dat product.

Bij de laatste studio-sessie met nieuwe producten voor de webshop, kwamen daar ook gerechten bij. Dat was een mooie gelegenheid om mijn nieuwe camera uit te proberen. Bewapend met een reportage-flitser op statief en een 105mm op de nieuwe body, kon ik het proces van het maken van het gerecht “Wildstoof” vast gaan leggen. Ik maakte gebruik van het natuurlijk licht van de keuken aan een kant en de flits via een doorschietschermpje aan de andere kant.

Het was gelijk echt een goede test qua handelingen i.c.m. met de nieuwe camera-body. Nou blijf ik wel bij hetzelfde merk, maar na 9 jaar heeft de tijd ook niet stil gestaan en zijn er een hoop opties/mogelijkheden bijgekomen.

Onderstaand een kleine selectie met beelden van de handelingen.Voor de rest van de site hebben wij ook zoveel mogelijk sfeerbeelden gemaakt omdat je nooit weet wanneer je het kan gebruiken. Onderstaand is een goed voorbeeld als je over het plaatje van het product gaat in de webshop met je muis. Dan verschijnt er een sfeer-beeld van dat product (bereiding enz.)