Laque Spuiterij

Laque receptieAl geruime tijd mag ik voor Laque Spuiterij (voormalig Ton de Rooij) de spuitobjecten en het proces daarvan vastleggen voor promotiedoeleinden.

Het gaat om sfeerbeelden en om spuitobjecten die gereed zijn. Het doel is om die sfeerbeelden er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien en tegelijkertijd ook een verhaal te laten vertellen zonder tekst. Daarin ligt ook de uitdaging. Niet alleen om het er ‘smakelijk’ uit te laten zien maar ook de natuurlijke focus te laten leggen op de kern van de handeling.

Een goed voorbeeld is een nieuwe behandeling die Laque verkoopt met de naam VeroMetal. VeroMetal is een harde metaalcoating die je op zo’n beetje elke ondergrond kan aanbrengen. Door de nabehandeling kan het er dus uit gaan zien en voelen als bijvoorbeeld messing, koper of verroest ijzer. Een heel mooi product waarbij beelden belangrijk zijn om die overtuiging ook over te brengen.

Klik op de onderstaande foto’s voor vergroting.Voor de bovenstaande beelden gebruikte ik de lampen van de spuitcabine en een invulflits van een reportageflitser met een plu ervoor om met licht een accent te leggen op het object. Het beeld moet ook zoveel mogelijk overtuigen dat dit niet in scene is gezet maar de daadwerkelijke handelingen zijn. Daardoor moest de spuiter zijn werk gewoon kunnen doen en moest ik er dus ongemerkt omheen huppelen met mijn camera.

Hieronder ook wat voorbeelden van spuitobjecten die gereed zijn en als collage in de brochure gaan of op Laque.nl. Deze zijn voornamelijk in het licht van de spuitcabines genomen, vrijstaand gemaakt en bij elkaar gevoegd.